Πολυάριθμες είναι οι εκδηλώσεις για να τιμήσουμε και να ενισχύσουμε την γαστρονομική κουλτούρα της Ιταλίας και τις τοπικές παραδόσεις της, προωθώντας  τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής.

Το πρόγραμμα AGORA’ CALABRIA που παρουσιάζει το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας, έχει ως σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Καλαβρίας και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο τον τροφίμων.

Μερικές από τις  προσεχείς δράσεις του Προγράμματος είναι : 

  • βραδιά γευσιγνωσίας που διοργανώνει η Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ελληνο-ιταλικό  Επιμελητήριο της Αθήνας (leader του έργου ‘’Agorα Calabria’’) κατά τη διάρκεια της οποίας η κα Caterina Ceraudo βραβευμένη chef( με καταγωγή από την Καλαβρία), θα μας ‘’μυήσει’’ μέσα από  τις αρχαίες και σύγχρονες γεύσεις της ‘’Μεγάλης Ελλάδος ‘’, χρησιμοποιώντας με καινοτόμο τρόπο τα τυπικά τοπικά  ποιοτικά προϊόντα της Καλαβρίας.
  • συμμετοχή στην  έκθεση ‘’EXPOTROF’’που θα φιλοξενήσει ένα stand αφιερωμένο στην Καλαβρία με 27 εταιρίες με διάφορα τοπικά και παραδοσιακά  προϊόντα της περιοχής:  κρασιά, γλυκά, αλλαντικά, τυριά, λικέρ και πολλά άλλα. Κατά την διάρκεια της έκθεσης ο κάθε ιταλός εκπρόσωπος εταιρίας, θα έχει τη δυνατότητα να συναντήσει, με συγκεκριμένα και οργανωμένα ραντεβού, Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου( εισαγωγείς, εμπόρους, διανομείς, αντιπροσώπους)  που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα αυτά και θέλουν να συζητήσουν μαζί για νέες μορφές συνεργασίας. Θα γίνουν παρουσιάσεις προϊόντων άλλα και  γευσιγνωσίας  για όλους.